החלב מזיק לבריאות

החלב מזיק לבריאות מהסיבה הפשוטה – גוף האדם אינו מסוגל לפרק את מרכיביו ביעילות, ואף אינו זקוק לו כלל. בתום תקופת ההנקה האנזימים (רנין ולאקטז) האחראים לפרוק החלב פוחתים בהדרגה ונעלמים מהקיבה. זו נקודת המוצא של ליקויי הבריאות הרבות שנוצרות עקב צריכת החלב ומוצריו.

אביא כמה עובדות שיבהירו את אי ההתאמה בין כמה ממרכיבי החלב לבין מבנה מערכת העיכול של האדם.

סוכר החלב – לקטוז

בתום תקופת ההנקה מנגנון פירוק סוכר החלב משתנה והופך למנגנון אחר. המנגנון החדש אינו מסוגל לפרק אותו ביעילות ואז הסוכר (הגלקטוז) נוטה להאגר במפרקים, במערכת המין ובמקומות נוספים ועלול לגרום לדלקות, לבעיות פוריות ולבעיות בריאות נוספות.

שומן

החלב מכיל כמות גבוהה של שומן רווי, שאינו מתאים למבנה מערכת העיכול של האדם ולכן הוא מתקשה לעכל אותו. שומן רווי שאינו מתעכל ביעילות נדבק לכלי הדם ועלול לגרום להתפתחות טרשת עורקים, אבנים בכיס המרה, בעיות בעור, נשירת שיער ובעיות בריאות נוספות.

ובל נשלה את עצמנו שבצריכת חלב דל שומן אנו צורכים פחות שומן שכן, אחוז השומן הנמצא בחלב הוא גדול פי 10 מהכמות המופיעה על התווית. אחוז השומן על התווית מתייחס לכמות השומן ביחס למים ולא לאחוז השומן הכללי.

חלבון החלב – קזאין

גם כמות החלבון וגם סוג החלבון שבחלב אינו נחוץ ואינו מתאים לגוף האדם.

בחלב יש כמות גבוהה מאד של חלבון מן החי שגוף האדם אינו זקוק לה. העגל, בעל השרירים החזקים, שעומד על רגליו מיד לאחר היוולדו זקוק לכמות הגבוהה הזו, שלא כמו התינוק הזקוק לזמן ממושך של גדילה עד שהוא מסוגל לעמוד על רגליו.

גוף האדם מתקשה לפרק את סוג החלבון – הקזאין שבחלב הפרה גם בתקופת היניקה שבה הרנין עדיין מצוי בקיבת התינוק. לכל יונק יש סוג של רנין (אנזים האחראי על פירוק חלבון החלב) מסוים, שיכול לפרק קזאין מסוים. משמע, שהרנין של התינוק לא יכול לפרק קזאין של פרה. וכך גם האדם הבוגר אינו מסוגל לעכל אותו ואז הקזאין נספג בגוף בלי שעבר תהליך של פירוק, הגוף אינו מזהה אותו ומגיב אליו כאל פולש זר – כך נוצרות אלרגיות והמחלות בדרכי הנשימה.

לעיכול סוג חלבון זה נדרשת סביבה ביוכימית חומצית המעלה את החומציות בגוף. לאיזון רמת החומציות, הגוף מפריש סידן (שהוא מינרל בסיסי) מהעצמות.

סידן

לא די שהחלב אינו מספק את כמות הסידן הדרושה לגוף ולבניית העצמות אלא, שהוא גורם לבריחת סידן מהעצמות. כמות הזרחן הגבוהה בחלב מפריעה לספיגת הסידן, וגורמת להפרשת סידן מן העצמות.

ניתן לקבל את הסידן הדרוש לבניית העצמות במזונות הנכללים בתזונה הטבעית כמו: שומשום מלא, טחינה,שקדים, עלים ירוקים כהים, במיה, תאנים, חומוס ושעועית.

הורמונים ואנטיביוטיקה

החלב מכיל הורמונים שניתנים לפרות במטרה להגביר את יצור כמות החלב, ואנטיביוטיקה במטרה למנוע היווצרות של דלקות בעטינים שעלולות להיווצר עקב יצור כמות חלב הגבוהה מיכולתן הטבעית לייצר.

חלב עיזים

חלב העיזים מזיק יותר מחלב פרה היות והוא מכיל תרכובות (קלציום כלוריד וקלציום פוספט) שיכולים לגרום להיווצרות קרשי דם ולשקיעת סידן במפרקים.

יתרונו היחידי שזמן עיכולו קצר יותר מעיכול חלב פרה. חלב עיזים מתעכל תוך 20 דקות לעומת חלב פרה המתעכל 60 דקות.

בעיות בריאות עיקריות שיכולות להיווצר מצריכת החלב

שלשולים, עצירות, נפיחות בבטן, גזים, אלרגיות, אסטמה, ליחה, דלקות גרון, דלקות אוזניים, עצמות שבירות, בריחת סידן, בעיות בעור ואקנה.

גבינות אגוזים/זרעים

2 כוסות אגוזים או זרעים המועדפים עליכם כמו: זרעי חמניה, זרעי דלעת, אגוזי מלך, אגוזי קשיו

11/2 כוסות מים

להשרות את האגוזים/זרעים ללילה, לסנן ולשטוף.

לערבל היטב במערבל עם כוס מים, עד לקבלת מרקם חלק.

להעביר לשק גבינה (ניתן להשיג בחנויות טבע) או לבד כותנה.

לתלות את שק הגבינה מעל הכיור, עד לגמר סינון הנוזלים.

להשהות ל 12- 8 שעות להתססה.

מעבירים לקערה ומערבבים עם תבלינים ועשבי התיבול המועדפים עליכם כמו: שום, שמיר קצוץ, אירית קצוצה, עגבניות מיובשות מושרות ומעורבלות במעבד מזון, פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, זעתר, קארי, כורכום, אבקת שום, פלפל שחור, בזיליקום ומלח ים אטלנטי או מלח מן ההימליה.

פאנל נגישות